Sunde morgenvaner at samle på

Hvis du er en af de mennesker der er god til at lige sove en smule for længe og have det der ufrivillige langsomme morgener, så vil du garanteret blive glad for at høre at det faktisk er en del nemmere end du skulle tro, at få som vane at stå op med fulgene. 

De ting mange mennesker gør forkert, der er med til at holde dem i sengen det meste af formiddagen, er nemlig nogle der meget nemt kan undgåes. Ved at ændre en smule på hvornår du går i seng og hvor meget motion du får, så kommer du til at sove som jesu barn i krybbe. 

Du skal køre kroppen træt

Der kommer ikke til at blive noget med at gå tidligt og udkørt i seng, hvis ikke du bruger rigeligt med energi i løbet af dagen. Mange mennesker misforstår vigtigheden- og sammenhængen mellem god kvalitetssøvn og motion. 

Ved at køre kroppen fuldstændig ud i løbet af dagen, får den også nemmere ved at slappe af. Hvis du dyrker motion får du også udløst spandevis af serotonin i hjernen – et stof der er med til at gøre og glade og tilfredse (og dermed slapper vi også mere af).

Hvis ikke kroppen er tilstrækkeligt træt, vil det også tage dig længere tid at falde i søvn, idet kroppen vil have sværere ved at finde ro. 

Du skal tidligt i seng

Der er ingen sande A-mennesker der går i seng senere end kl. 23 – hvis ikke du går tidligt i seng, kan du heller ikke stå tidligt op – det er næsten logik for burhøns. På den positive side er der ikke mange ting der er ligeså smukke som en flot solopgang og den ro der nu engang følger med at være den første oppe. 

Hvis du holder af at være oppe i det sene nattetimer hvor du sjældent bliver forstyrret, så skal du bare vide at det er den samme følelse man har når man er oppe før fanden får sko på. 

Mindsk telefontid før du skal sove

Hvis du er interesseret i god kvalitetssøvn, og det er du, så bør du skære ned på elektronik et par timer før du tænker at gå i seng. Ved at give øjnene en chance for at slappe af med en bog eller bare ro på, så bliver det nemmere at komme op når dit Vækkeur med lys atter bipper kl. 6 om morgenen.