Sælg dine smykker og køb nye

Smykker er noget piger får fra de er helt små. Nogle starter med at få smykker når de bliver døbt, en halskæde, et armbånd der skal passe den lille hånd eller hals på et tidspunkt, når baby er vokset og blevet en lille pige. Og nogle af smykkerne er smykker, som er gået i arv i familien og som bliver givet til højtideligheder eller andre specielle arrangementer såsom runde fødselsdage, dåb, konfirmation eller i forbindelse med et familiemedlem, der er gået bort.

Værdifulde smykker
Nogle smykker er meget værdifulde og andre måske knap så meget, det afhænger af hvad de er lavet af og hvor de er fra og den tilstand de er i. Nogle smykker kan være købt på en tur til udlandet, en romantisk ferie eller på et marked. Og medmindre de er købt i en decideret butik i udlandet, så skal man lige have tjekket op på om genstanden har nogen værdi.

Gaver som du ikke kunne lide
Men måske har du fået nogle værdifulde smykker i gave, som du ikke kunne lide, og hvad gør man med dem? Det er ærgerligt bare at have dem liggende i skuffen og samle støv. I stedet for at gemme dem, kan du finde dem frem igen, vaske dem eller tørre dem af og finde et sted, hvor du kan sælg dine smykker og få en skilling for dem, eller meget mere, hvis de er mere værd.
Det er bedre at sælge dine smykker og tænke på at nogle kunne få gavn af dem, i stedet for at smide dem ud eller pakke dem væk. Du kan lave lidt research og finde ud af, hvordan du kan værdisætte dine smykker og hvad du så skal tage for dem. Er det for eksempel mellem 100-200 kroner, eller er vi oppe i en anden liga, der hedder 1000-2000 kroner. Det er en god idé at have en fornemmelse af det på forhånd, så du ikke bliver snydt eller snyder andre. 

Bliv ved med at sælge
Handelen og prissætningen er vigtig, hvis du har tænkt dig at fortsætte med sælge smykker. Hvis du bliver ’et navn’ indenfor branchen skal du ikke have et ry af en, der tager for meget for smykker, det vil skade dit navn og gøre, at du på længere sigt, vil have svært ved at sælge nogen som helst former for værdigenstande, fordi folk ikke vil have lyst til at handle med dig.