Pas godt på dit mentale helbred!

Hvornår har du sidst set dig selv efter i sømmene?

I den travle hverdag, hvor mange ting efterhånden kører på rutine, har man hverken tid eller også glemmer man at stoppe op. Stoppe op og spørge sig selv, hvordan man i virkeligheden har det. For ligesom at vi spiser en Panodil, når hovedet gør ondt eller skifter dæk på bilen, når dækket er fladt, er det også vigtigt at tage temperaturen på ens mentale helbred. Blot en gang imellem. Ovenstående gøremål virker ganske naturlige og rationelle – men det er det altså også at tage sin mentale sundhed alvorlig!

Hvorfor gå til psykolog?

Årsager til at gå til psykolog er mange. Fejlagtigt tror mange, at man først bør – eller skal – gå til psykolog, når man er helt nede i kulkælderen. Sådan forholder det sig ikke. For alle mennesker kan det være ganske gavnligt og ikke mindst sundt at få vendt og drejet livssituationen, og den verden vi befinder os i, med et udefra stående menneske, der ikke er involveret følelsesmæssigt. 
For selvom det er dejligt – og ikke mindst godt – at tale med gode venner og familiemedlemmer om livets store og små problemer, har disse mennesker alle en andel af følelser involveret. Derfor kan man nemt påtage sig et filter, hvor man eksempelvis nedtoner eller lægger direkte låg på visse følelser. Fordi man af hensyn til sine nærmeste heller ikke ønsker at gøre dem kede af det ved at belemre dem med ens dårligdomme. De skal så nødigt bekymre sig eller tage særlige hensyn. 

At tage med en psykolog – omend det drejer sig om store eller små ting – er altid ganske godt givet ud. Det handler om at få sat ord på tingene og tilværelsen. 

Det handler om at få et nyt og andet perspektiv på det hele. Det handler om at få andre øjne på sagen. Det handler om at modtage gode råd og vejledning. Det handler om at give sig selv plads. Det handler om at få sat ord på tingene og blive lyttet til. Men det handler allermest om vigtigheden i at tage sig selv og sit mentale helbred alvorligt. Så derfor er det relevant at spørge, hvornår du sidst har gået dig selv efter i sømmene? Hvornår stoppede du sidst op og mærkede efter? Mærkede efter hvordan du har det? Er der noget, der bør justeres? Ændres på? 

Så bør du i København eller omegn, vil jeg varmt anbefale dig at booke en tid hos korsaa.dk

 

Du kan læse videre i artiklen Hvorfor bør I overveje parterapi?.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *