Når du skal have dit næste job

Når du rammer arbejdsmarkedet, så kommer du ikke udenom at skrive en god ansøgning. Medmindre du er en af dem, som man hører om, som bare altid får jobs via netværk og aldrig har skrevet en ansøgning fordi det hele bare er mega nemt og går som smurt. Så tillykke med det. Det er også super fedt, selvom det kun er de få forundt. Men hvis du hører til resten af skaren, dem der trods alt skal søge for at få et job, så spænd selen og hold på hat og briller. You are in for a ride.

Ser du..

En ansøgning er et salgsbrev. Et salgsbrev, som handler om næsten alt andet end dig. Og nu spærrer du øjnene op, for hvad i hulen skal det betyde, du ved jo at du i din ansøgning skal skrive om dig selv. Nej. Det skal du ikke. Og forklaringen, som du glæder dig til at læse, kommer her. Din ansøgning handler om det du kan tilbyde. Så, ja, det er dig, der tilbyder nogen noget, men det skal formuleres med udgangspunkt i den virksomhed, i den organisation, i den verden du nu forsøger at skrive dig ind i. Det er ikke ret nemt. Ingen siger at det er svært. Men nemt, er det ikke. 

Og hvorfor ikke det? Fordi du skal sælge på skrift! At sælge er en kompetence, en muskel, en vedvarende øvelse, der skal trænes og forbedres og trænes igen. Med mindre – igen – at du er typen, der kun skriver én halv lunken ansøgning, men fordi du er én af Danmarks eneste hjertekirurger der kan operere med bind for øjnene, bliver du ansat med det sammen. Igen, det er de færreste der er så heldige. Eller har lige dén kompetence, hvis man kan kalde det det.

Skriv nu bare hvad du kan tilføre af værdi

Det er egentligt bare det, det handler om. At du skriver hvad din arbejdskraft vil skabe af resultater for den arbejdsplads, der med lys og lygte søger kandidater, der kan gøre underværker. Udrette mirakler for andre mennesker. Gøre det rigtige også andre kan se eller mærke det. Det er bare det, du skal. Hvordan du bærer dig ad med det? Prøv at se det fra arbejdsgiverens vinkel, hvad er han eller hun ude efter? Hvad er det, de har behov for? Hvad mangler de i deres team? Hvad er det vigtigste for dem at få når de får ansat kandidaten? Det skal du svare på. På en sober og ærlig måde. Good Luck!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *