Hvorfor gør hunde og hvordan stopper jeg det?

Det kan nogengange være svært at opspore kalatylastoren til din hunds gøen. Nogle hunde gør fordi den gerne vil fortælle sin ejer noget – måske at den er sulten, tørstig, skal tisse eller at den er legesyg. Det er derfor vigtigt at forstå årsagen til din hunds gøen, således at du måske kan omvende den til at reagere på en anden måde. Læs desuden mere i Denne artikel

Hvordan stopper jeg min hunds gøen?

Først og fremmest er det vigtigst, at du forstår årsagen bag din hunds gøen. På den måde lære du at forstå din hund og hvad du kan gøre for at stoppe det. 

din hund fordi den gerne vil lege, og bliver det for meget for dig som ejer, så lad den først få lov til at lege, når den er stoppet med at gå. På den måde lærer du din hund at stoppe med at gø bare fordi den er legesyg. Vær dog tålmodig – det er ikke noget der bare sker på én dag. 

Din hund kan måske også starte med at gø, fordi den er alene hjemme. Dette kan være irriterende for dine omgivelser og bør derfor afvænnes. Du kan afvænne din hunde denne dårlige vane ved at tænde for noget musik eller TV’et, da din hund på den måde afslappes ved at høre nogle velkendte lyde. Du kan også prøve at give den rigeligt med legetøj, der kræver dens opmærksom i længere tid – herunder eksempelvis aktivitetslegetøj, hvor du gemmer dens godbidder. Du kan som alternativ ligeledes give din hund noget af dit gamle tøj eller lign., som virker beroligende for den imens du er væk. Når du kommer hjem igen er det rigtig vigtigt, at du leger og motivere din hund, da den har savnet dig al den tid du er væk. 

En af de mest almindelige grunde til at din hund gør, er for at advare dig som ejer. Hvis din hund hører andre nærme sig, vil den ofte gø for at gøre dig opmærksom herpå. Du er lederen i huset og skal derfor advares og eventuelle indtrængere. 

Skab rutiner for din hund 

Når din hund skal afvænnes med at gø er det vigtigt, at den har nogle faste rutiner. Skab derfor et system, som er til at forstå for din hund og du vil derfor øge dine muligheder for at opnå success med at afvænne din hund med at gø. Du kan eventuelt lære din hund en ”ti stille kommando” – herunder eksempelvis med en høj lyd, for at få dens opmærksomhed hver gang den gør. På den måde distrahere du din hund. Hvis du gerne vil læse videre, så se eventuelt Denne artikel

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *