Hvordan kommunikerer du med din partner?

Har du nogensinde overvejet måden du og din partner kommunikerer med hinanden på?

Det kan ofte overraske mange, hvis de fik muligheden for at overhøre måden, de kommunikerer internt med deres partner på. Ofte siges ting i et mere irritabelt toneleje, end afsenderen selv er bevidst om. Det kan eksempelvis skyldes en dårlig vane eller en uhensigtmæssigt frustration, man lader gå ud over den anden – uden det egentligt var tiltænkt. 

Det kan også være strategien bag måden, hvorpå man kommunikerer med hinanden på. Ofte kan ting være indelysende og meningsfylde og give stor betydning i eget hoved ud fra egen logik, men det gør sig ikke gældende i modtagerens ører. Det kan være til ganske stor frustration for både afsender og modtager, der er uforstående overfor, hvorfor der ikke kommunikeres klart og tydeligt. 

Det kan virke som om, at modtageren ikke vil forstå det, man siger. Eller som om at vedkommende ikke giver den fornødne opmærksomed til at lytte efter, til at forstå og til aktivt at indgå som en del af samtalen. Men samtidig kan det være ganske udfordrende og svært for modtageren, hvis det der bliver sagt, ikke siges på en tydelig og klar måde – men i højere grad virker internt og indforstået hos afsenderen. Føler man først dette, som modtager af kommunikationen, kan lysten til at høre efter og vise opmærksomhed dele gevaldigt ganske hurtigt. Simpelthen fordi man ikke føler sig talt direkte til. Det skal helst ikke være hverken besværligt eller anstrengede at føre en samtale med sin partner – men har man de forkerte strategier og metoder til at kommunikere ud fra, bliver det ganske hurtigt et bøvlet arbejde, der er til stor frustration for begge parter. Og det er ganske ærgerligt! 

Sker disse ting blandt andet vil der ofte også være kortere vej til irritation og frustration, som ofte begge to er syndere i forhold til at starte et skænderi. Vejen fra en simpel misforståelse, til diskusion og i sidste ende et skænderi kan hurtigt blive kort. Og med tiden blive kortere og kortere.  

Det er blot én af de mange udfordringer et parforhold kan medføre – og det handler derfor i høj grad om at se problemet i øjnene inden, at det bliver faretruende. Derfor er det vigtigt at pleje og passe sit forhold og yde en ekstra indsats, så det fungerer. Ikke bare i dag, men også i morgen, næste måned og for altid. Derfor kan det være ganske fordelagtigt at bestille en tid til parterapi i Århus

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *