Har du styr på kombinationssæreje reglerne?

Kombinationssæreje – du undrer dig måske hvad det er? Her har du forklaringen!

Der findes både særeje og kombinationssæreje og her vil du få viden omkring forskellen. 

Særeje giver en mulighed for at indgå en forhåndsaftale omkring en formue og hvordan den skal fordeles, hvis tilfældet for død eller skilsmisse skulle opstå.  Reglerne omkring særeje fremgår af Lov om ægtefællers økonomiske forhold og derfor gælder delingsformuen ved et ægteskab. Det betyder, at hvis der sker noget så deler i alle ejendelene i har. Hvis man så aktivt vælger at oprette det som kaldes særeje, så bliver den formue som er særejet altså ikke påvirket af jeres skilsmisse og så er den ikke længere til deling, hvis valget er gået på det. 

Særeje findes i forskellige former og jeg vil komme ind på kombinationssæreje. Der findes nemlig både former som skilsmissesæreje, fuldstændigt særeje, og kombinationssæreje. de tre særejeformer har både fordele og ulemper. Så det er op til jer, at vurdere behovet. 

Kombinationssæreje

Kombinationssærejet giver parterne i ægteskabet mulighed at kombinere særejet og her indgå altså 8 muligheder, hvor den mest brugte er ægtefællebegunstigende kombinationssæreje. Denne form for kombinationssæreje giver jer mulighed for, at hvis i som par skilles, så bliver det til skilsmissesæreje og ved et dødsfald bliver den længstlevendes ejendele til fuldstændigt særeje, mens den afdødes ejendele til delingsformue. 

For at få Kombinationssæreje kan i oprette det hos Legal Doc. Her kan i lave en ægtepagt om kombinationssæreje, men den skal leve op til nogle juridiske krav for at blive gyldig. 

  • Den skal være på skrift
  • Den skal underskrives af begge ægtefæller
  • Den skal være tinglyst og man skal bl.a. betale en særskilt tingslysningsafgift på 750 kr. 
  • Den skal være på et sprog som begge parter forstår, så hvis ægtepagten ikke forstås af begge parter så skal den oversættes til det gældene sprog, så i begge forstå ægtepagten. 

Man kan også få det som kaldes Fuldstændigt særeje som betyder, at der er særeje under ægteskabet ved skilsmisse og ved død, uanset hvem af jer som skulle dø først. Her får i begge muligheden for at beholde hvad i ejer, uanset hvad der sker med den anden person. Ulempen er dog, at den længslevende af jer, hverken får boslod eller muligheden for at vælge uskiftet bo. Den længstlevende ægtefælle får alene en arveretten. 

I bør dermed overveje fordele og ulemper ved de forskellige særeje former, så i sikrer jer at i får det som i forventer og ønsker. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *