3 ting du skal være opmærksom på når du vil prissætte dit guld

Guld er et sjældent materiale, da det ikke produceret i massevis på samme måde som for eksempel stål, da der er begrænset med kilder til guld. Derfor har guld stadig høj værdi den dag i dag, og dermed kan guld sælges til en god pris, da værdien fortsat er høj. 

Derudover er guld et ædelmetal med mange egenskaber: Det kan smeltes, omformes og genanvendes, hvilket gennem tiden har givet guld høj værdi. På grund af dets farve og styrke har det været anvendt til dekorationer, genstande, våben og smykker, og den dag i dag anvendes det stadig til produktion af mønter også. 

Hvis du vil sælge dit guld er der gode penge at hente, men det kræver viden og research omkring guldpriser og det globale marked. Der er heldigvis hjælp at hente på Guldpriser hvor Guldpris giver dig hjælpende værktøjer til at følge med i guldpriser, så du kan få den højeste værdi for dit guld. Her får du tre ting du skal være opmærksom på når du vil prissætte dit guld:

1. Find ud af hvad dit guld er værd

Det er for det første vigtigt at få en idé om, hvad du prismæssigt kan forvente at få for dit guld. Du kan finde ud af hvor meget dit guld er værd og kan sælges for inde på hjemmesiden Guldpriser, hvor du finder en beregner, som beregner dit gulds cirka pris, når du indtaster dit gulds vægt afhængigt af hvor mange karat dit guld er. 

2. Se den globale tendens

Det er for det andet også vigtigt at følge med i det globale marked, så du kan vurdere, hvorvidt det er et fordelagtigt tidspunkt at sælge på. Længere nede på hjemmesiden finder du en graf over det internationale marked. Her kan du følge med i guld tendenser, og se hvornår guld er steget og faldet i værdi før i tiden. Grafen opdateres i realtid, så du ser det nyeste fra verdensmarkedet.

Det vigtige her er at overveje, hvorvidt tendensen er opadgående eller nedadgående, da det er vigtigt for dig at sælge på et tidspunkt, hvor prisen er på sit højeste. 

3. Sammenlign guld forhandlere

For det tredje skal du være opmærksom på, at guld forhandlere oftest betaler forskelligt, så du skal researche hvem der vil købe dit guld for den højeste værdi. Dette kan du gøre i guldpris beregnere, hvor du også kan se danske guld forhandlere og hvad deres pris vil være på dit guld. Dette er en god måde at skabe dig et overblik over, hvor du vil kunne få den bedste pris, og hvad du cirka kan regne med at få, når du kontakter en guld forhandler.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *